PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) PRIZNANJE HEROJA POLJSKE: Gledao sam kada mi je otac ubio majku

Objavljeno: 26.06.2016 17:20Izvor: Kurir

Jakub Kuba Blaščikovski je danas heroj Poljske, jer je postigao gol na utakmici osmine finala Evropskog prvenstva protiv Švajcarske.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Iskusni, 30-godišnji krilni fudbaler je u detinjstvu prisustvovao porodičnoj tragediji, ali je pronašao snage da se posveti sportu i izgradi blistavu karijeru.

Jakub Blažčikovski je otkrio da je prisustvovao tragediji u kojoj je njegov otac ubio njegovu majku.

Kuba je imao deset godina kada je njegov otac Zigmund, iz do sada nerazjašnjenih razloga, nožem usmrtio majku Anu.

Mali Jukub je, prema sopstvenom priznanju, bio toliko potresen da pet dana nije mogao da ustane iz kreveta, a kasnije su brigu o njemu preuzeli baka i ujak sa sela.

Blaščikovski je danas doveo Poljake u vođstvo u meču osmine finala na EVRO 2016 protiv Švajcarske u 39. minutu, pa je postao najbolji strelac ekipe u Francuskoj. Naime, on je dao gol i u poslednjem meču u grupi za pobedu protiv Ukrajine (1:0). Dakle, dao je dva od ukupno tri gola Poljske na turniru. Takođe, Kuba je protiv Švajcarske bio precizan izvođač jedanaesterca u seriji koja je odlučila prvog četvrtfinalistu.

Jakub Blaščikovski je karijeru počeo u poljskoj Visli, a u potpunosti se afirmisao u Borusiji Dortmund od 2007. do prošle godine kada je prešao u Fiorentinu kao pozajmljen igrač "milionera".