PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Tinejdžer upao u loše društvo i koristio drogu, roditelji su činili sve za njega, a on ih je hladnokrvno ubio

Objavljeno: 27.03.2017 13:07Izvor: Telegraf.rs

Porodična prijateljica Šunjerginih, duboko je potresena vešću o tragičnoj sudbini svojih kumova Silve i Marina, koje je ubio njihov 19-godišnji sin





Dan nakon stravičnog dvostrukog ubistva koje je šokiralo Hrvatsku, meštani Čiste Velike koji su poznavali porodicu Šunjerga i dalje su u neverici nakon što je 19-godišnji Tin Šunjerga u njihovom susedstvu presudio ocu Marinu (45), pripadniku splistke specijalne policije i majci Silvani. Teloubijenog oca pronađeno je nešto posle 11 sati u garaži porodične kuće u Čistoj Velikoj, a oko 16:20 sati na području Čiste Velike u automobilu je pronađeno i telo 45-godišnje žene, njegove supruge i majke osumnjičenog 18-godišnjaka za to teško krivično delo.

Porodična prijateljica Šunjerginih, duboko je potresena vešću o tragičnoj sudbini svojih kumova Silve i Marina, koje je ubio njihov 19-godišnji sin.

– Ne mogu verovati šta se dogodilo. Užasnuta sam tragedijom koja je prekinula živote dvoje predivnih ljudi. Marin i Silva bili su prijatelji kakvi se retko nalaze, ali i brižni roditelji. Obožavali su svog sina kojem su osigurali sve što poželi. Naročito se oko njega trudila brižna majka Silva.Tin je bio njihov jedinac i centar svemira svoje majke koja ga je obožavala i bila spremna podneti i najveću patnju. To šta se dogodilo nalikuje strašnoj noćnoj mori – ganuto je kazala prijateljica ubijenih.

– U široj porodici Šunjerga alarm se upalio nakon što se Silvana svome bratu u subotu uopšte nije javljala na telefone, ni na mobilni ni na fiksni telefon, pa je policajčev rođak u nedelju oko 10 sati došao u Čistu Veliku, gde su ga dočekala zatvorena vrata kuće.Nije dvoumio pa je obavestio policiju koja je temeljitim pregledom kuće, tačnije u garaži pronašla nesrećnog Marina u lokvi krvi i prekrivenog čaršafom. Bio je to prizor koji ledi krv u žilama. Silvanu nisu našli nigde, a ni Tina. A u dvorištu kuće nije bilo ni crnog Mercedesa niti crvenog Citroena – priča za Jutarnji list jedna od meštanki, pritom sumnjajući da je u celoj tragediji ubica imao i pomagača.

Foto: Profimedia/Press Association

Foto: Profimedia/Press Association

Specijalac od rata

Marin Šunjerga živeo je u Nemačkoj, pa se u Hrvatsku vratio kako bi odslužio vojni rok. Odslužio ga je nakon ili neposredno pre Oluje u tenkistima 113. brigade HV-a.

Nakon služenja vojnog roka, javio se i primljen je u Specijalnu jedinicu policije Jastrebovi – Šibenik. Tamo je profesionalno služio sve do 2001. godine, kada je jedinica ukinuta odlukom tadašnjeg ministra unutrašnih poslova Šime Lučina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Jedan je od desetorice pripadnika Jastrebova koji su prebačeni u Specijalnu Jedinicu policije BATT – Split, gde je još uvek bio aktivan. Od Jastrebova u BATT-u ih je ostalo još nekoliko, ostali su penzionisani ili su otišli u kriminalnu policiju.

Foto: Facebook/Tin Sunjerga

Skladan brak

– Brak sa Silvanom bio mu je prepun ljubavi i poštovanja. Rođenje Tina im je samo upotpunilo taj sklad. Tin je bio odlikaš u osnovnoj školi, najbolji učenik, ali upis u srednju tehničku školu ga je promenio. Ponavljao je prvi razred, a prošle godine je maturirao. Imao je hirove i bio je istaknut u okolini. Svima se uvukao pod kožu jer, realno gledajući, dobar je on bio sused. Miljenik sela zajedno sa svojim psom Zenom. Ali upao je očigledno u loše društvo vršnjaka čim mu je, kako se priča po selu, droga bila dostupna.Upravo to je njegovog oca toliko bacilo u očaj da mu je nedavno ozbiljno zapretio slanjem u komunu ako ne prestane i ne spusti se na zemlju. Šunjerge su skromni ljudi i žive po pravilima – zaključuje još sused porodice Šunjerga.

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Željko Škarić, sused i rođak ubijenog specijalca, ne može doći k sebi od šoka. Da se nešto u selu događa doznao je u nedelju nešto iza 11 sati, kada je pod sirenama pristiglo vozilo Hitne pomoći, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Tin je dečko koji je slobodniji, ali koliko ja znam, nikad nije imao problema sa zakonom. Svi smo u šoku, teško je poverovati da se pred našim vratima dogodila ova tragedija. Imao je hirove, ali ovo je strašno – priznao je Škarić okupljenim novinarima.

– Bio je u jednom kafiću sa društvom sa kojim inače izlazi, a sudeći prema vremenu i pretpostavkama da mu je otac ubijen oko 17 sati kada su susedi začuli jedan hitac, Tin se razonodio bez preterane brige. Tokom jutra, nakon ubojstva Tina su pojedini susedi videli kako kroz mesto šeta sa rukama u džepovima. Bilo je to nekoliko sati pre nego što mu je u kuću banula policija – priča jedan od poznanika obitelji Šunjerga.

Hapšenje osumnjičenog

Nešto pre 19 časova u Tribunju Tin Šunjerga, osumnjičen za ubistvo oca i majke, uhapšen je. Iz policije je potvrđeno da se on trenutno nalazi u šibenskoj policiji, a da će kasnije da biti predan pritvorskom nadzorniku.

Da podsetimo, mladić je prilikom hapšenja pokuša da pobegne, ali su ga policajci u tome sprečili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhapsili, a on u pucnjavi nije ranjen.

Zbog dvostrukog ubistva svi rodovi policije su bili na nogama, a čitavo područje je bilo blokirano. U potrazi za osumnjičenim učestvovao je i helikopter koji je nadletao šire gradsko područje, prenosi Slobodna Dalmacija.

U policiji su naglasili da kako vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubistva, nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije Split.

Policija zahvaljuje građanima koji su se nakon njihove dojave da tragaju za crnim Mercedesom E klase, šibenskih registracija ŠI 611 FR uključili u potragu.

Pogledajte video: