PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

HRVAT PLAĆAO ALIMENTACIJU 5 GODINA JER JE MISLIO DA JE DETE NJEGOVO: A sad je uradio DNK analizu i napravio HAOS ženi

Objavljeno: 13.10.2016 15:09Izvor: Telegraf.rs

Muškarac je podneo tužbu protiv bivše partnerke i deteta kada je prošle godine utvrđeno da on nije biološki otac





Muškarac koji je pet godina plaćao 100 evra za izdržavanje deteta za koje je mislio da je njegovo dobiće nazad sav uplaćeni novac, nakon što je DNK analizom utvrđeno da on nije biološki otac.

Opštinski sud u Varaždinu presudio je da bivša partnerka i njen sin (7) iz jednog sela kod Ivanaca, moraju da mu isplate u roku od 15 dana 6.825 evra, zajedno sa zateznim kamatama, kao i da pokriju troškove parnice u iznosu od 440 evra.

Muškarac je podneo tužbu protiv bivše partnerke i deteta kada je prošle godine utvrđeno da on nije biološki otac. Nakon detetovog rođenja, smatrajući se ocem jer je bio u vezi sa tuženom, priznao je očinstvo i nakon prekida veze plaćao je 100 evra mesečno za izdržavanje.

Radio je na terenu i preko trajnog naloga redovno uplaćivao novac od 2009. godine do kraja 2014. godine. Ali kada je prošle godine DNK analizom utvrđeno da on zapravo nije dečakov otac, odlučio je da povrati svoj novac tužbom.

Smatra da je bivša partnerka morala da zna da je bez ikakave osnove primala novac za izdržavanje. Ona je priznala njegov tužbeni zahtev, no navela je da mu ne može vratiti novac, jer je samohrana majka dvoje maloletne dece, a svo troje žive samo sa 338 evra mesečno.

 

 

(Telegraf.rs/Večernji.hr)