PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Užas u porodilištu, zmija kod bolesničke sobe sa trudnicama! Sestra vrištala, a direktorka Zorica ne zna otkud ona na 4. spratu

Objavljeno: 16.05.2017 14:01Izvor: Telegraf.rs

Direktorka Kliničkog centra u Podgorici Zorica Kovačević kaže da ne zna kako je zmija došla na četvrti sprat, ali i da su u toj ustanovi odmah reagovali





U Kliničkom centru Crne Gore na četvrtom spratu Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo juče su vatrogasci, po pozivu osoblja tog odeljenja, oko 16 sati uklonili zmiju smuk, potvrđeno je Pobjedi iz KCCG i Vatrogasne službe.

Osoblje je saznalo da se zmija „ušunjala“ na njihovo odeljenje nakon što je jedan Podgoričanin, koji je došao u posetu pacijentu, primetio u hodniku.

– Izašao sam iz bolesničke sobe u hodnik sasvim slučajno jer mi je zazvonio telefon. Šokirao sam se kad sam u hodniku vidio sklupčanu šarenu zmiju. Ona nije dugo mirovala, već se uputila u obližnju prostoriju, odnosno biblioteku, čija su vrata bila otvorena. Nisam mogao da verujem šta vidim. Odmah sam pozvao medicinsku sestru, koja je vrisnula nakon što je ugledala i pozvala Vatrogasnu službu – ispričao je on za Pobjedu.

U Vatrogasnoj službi su kazali da su dojavu iz Kliničkog centra dobili juče u 15:36 časova.

– Naši ljudi odmah su se uputili prema Kliničkom centru. Zmija koja se sakrila ispod ormara u biblioteci na ginekologiji ali je brzo uhvaćena. Uklonjena je i stavljena u teglu. Reč je neotrovnici koja nije opasna, smuku – kazali su iz Vatrogasne službe.

Direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević kaže da ne zna kako je zmija došla na četvrti sprat, ali i da su u toj ustanovi odmah reagovali.

Foto: Wikimedia/Schurdl

– Prema mojim saznanjima, ovo je prvi put da se ovako nešto desi u Kliničkom centru. Ko zna kuda je ušla, odakle je izmilila – kazala je Kovačević.

Smuk nije otrovnica i iz istoimene je familije Colubridae. Hrani se raznim štetočinama, pa čak i drugim zmijama koje mogu da naude.

Ljude ne napada, osim u retkim situacijama kada se oseti ugroženo, pri čemu ispušta sadržaj kloakalne žlezde.Najčešće je dugačka od 140 do 180 centimetara, mada postoje i jedinke duže od dva metra.

Mužjaci su nešto duži od ženki. Gornja strana tela je jednobojno sivkasta do tamnosiva, sivkasto-zelenkasta ili smeđkasta.

Donja strana tela je beličasta. Smuk je dobar penjač i može se često videti kako se penje po drveću.