PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ON JE CRNOGORSKI HEROJ: Vido je iskočio iz autobusa i skočio u more!

Objavljeno: 05.02.2016 15:50Izvor: Kurir

KOTOR - Student kotorskog Fakulteta za pomorstvo, Vido Vujković, rizikujući sopstveni život, spasao je iz mora vozača neplivača koji je sleteo sa puta u blizini Lipacva





Juče oko 12.40 sati, pri velikoj brzini, vozilo marke "folksvagen" izletelo iz krivine i završilo u moru. Vido je tada bio u autobusu, kojim je putovao na predavanja u trening Centar “Azalea“ u Bijeloj.

"Vozač je zaustavio autobus, a kondukter i ja smo izašli i videli da je čovek otvorio prozor od kola i vikao da ne zna da pliva. Ne razmišljajući uskočio sam u more“, priča Vido za Skala radio.

Do vozača i  kola koja su plutala, Vido je plivao oko 15 metara i pri tom morao da skine džemper koji ga je sputavao da pliva brže, jer je automobil brzo tonuo zbog čega je bio dragosen svaki sekund. Kada je stigao do vozila, vozaču je rekao da se smiri i ne paniči i da će on da ga obuhvati oko grudnog koša, i da on samo da drži ruke sa strane.

"Čovek je bio poslušan i miran i bez panike sam ga dovukao do obale. Neposredno posle toga vozilo je potonulo na dno“, ispričao je Vujković.

Kada je došao na obalu policija je već stigla na mesto nesreće. Seća se da mu se čovek koga je spasio zahvalio, a da su mu vozač i kondukter dodali peškir. Vido je žurio na predavanja i nije ni stigao da sazna ime čoveka koga je izvukao iz mora.

"To što sam uradio je prirodno, i opet bih uradio isto“, kaže ovaj hrabri momak.
Iako je već dobio ponudu za posao iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, Vido kaže da bi se radije posvetio pozivu pomorca za koji se sprema, jer je dobar student i voli more.

(vijesti.me)