PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Duško Roganović posle sačekuše ostao bez obe noge: Eksplozija ga izbacila iz automobila, bilo je krvi na sve strane (FOTO)

Objavljeno: 26.04.2017 12:35Izvor: Telegraf.rs

Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da je plastični eksploziv bio postavljen po sredini auta, u blizini vozačevog sedišta, a sve ukazuje na pretpostavku da ga je egzekutor čekao, odnosno posmatrao iz blizine





U stravičnoj eksploziji, koja se juče oko 14.40 časova dogodila u blizini autobuske stanice u Herceg Novom, Novljanin Duško Roganović ostao je bez obe noge i u kritičnom je stanju, dok su se delovi njegovog automobila u pokretu pretvorili u paramparčad, pišu Dnevne novine.Roganović, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član takozvanog kavačkog klana, u trenutku razorne ekslozije bio je za upravljačem “Golfa 5”, kada je, po svemu sudeći, iz daljine pritisnut taster, nakon čega je nastao pravi haos.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Viši državni tužilac i forenzičari obavili su uviđaj na mestu nesreće, a preliminarni rezultati istrage ukazuju da je u pitanju eksploziv usmerenog dejstva.

Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da je plastični eksploziv bio postavljen po sredini auta, u blizini vozačevog sedišta, a sve ukazuje na pretpostavku da ga je egzekutor čekao,odnosno posmatrao iz blizine.

Foto: cdm.me

Takođe, za istražitelje nema dileme da iza ovog krvavog čina stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupacija, i da je Roganović verovatno duže vreme bio praćen, kao i juče uoči samog događaja.

Za sada nema opipljivih podataka, koji bi ukazali na trag vinovnicima ovog zločina.

Helikopterom transportovan u Podgoricu

Ipak, s obzirom na težinu povreda Roganovića, akcenat celog slučaja stavljen je na njegovo spasavanje. Lekari, sa kojima su Dnevne novine bile juče u kontaktu, mišljenja su da je njegovo stanje izuzetno teško i da je životno ugrožen – amputirane su mu obe noge, a odstranjeni su još neki organi.

Prva pomoć ukazana mu je u bolnici u Meljinama, ali je u kasnim poslepodnevnim satima helikopterom transportovan u podgorički Klinički centar.

- Roganović je smešten u Jedinici intenzivne nege, sa ozbiljnim povredama, nastalim kao posledica eksplozije. Dominantne su povrede nogu - kratko je sinoć za DN prokomentarisao direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Foto: cdm.me

Očevici: Mislili smo da je u autu više osoba koliko je krvi prosuto svuda

Očevici, koje je reporter DN zatekao na mestu nesreće, svedoče o grozomornom prizoru, ali navode da je pravo čudo da u eksploziji nije stradao neko od prolaznika ili vozača drugih automobila.

Mladić se kretao iz pravca Meljina ka glavnoj autobuskoj stanici, u čijoj neposrednoj blizini je automobil eksplodirao i zaustavio se, udarivši u stub ulične rasvete na autobuskoj stanici. Silina eksplozivnog talasa izbacila je Roganovića uvis, nakon čega je pao na asfalt. Nekoliko očevidaca potvrdilo je da se već u prvim trenucima videlo da su mladiću raznete obe noge.

– Bio sam u blizini, dok je stigla Hitna pomoć. Bio je to stravičan prizor, krvi je bilo na sve strane. U trenutku sam pomislio da su se u vozilu nalazile dve osobe, jer su svuda okolo bili tragovi krvi – ispričao je vidno potrešeni sagovornik.

Drugi očevidac je ispričao da se nalazio u obližnjem lokalu, kada je osetio strašnu detonaciju.

– Izašli smo svi iz lokala i videli da je Roganović ispao iz kola, i da je ostao bez obe noge. Nakon što je ispao, vozilo se samo kretalo i udarilo u banderu na autobuskoj stanici – opisao je on.

Foto: cdm.me

Povodom eksplozije automobila na Jadranskom putu, neposredno ispred Autobuske stanice u Herceg Novom, “Vektra Boka”, u čijem vlasništvu je Autobuska stanica, saopštila je da su svi putnici Autobuske stanice nepovređeni i bezbedni u incidentu eksplozije automobila u pokretu. Inače, saobraćaj se u Herceg Novom juče teško odvijao, manja vozila su preusmeravana alternativnim putem, dok je saobraćaj za kamione i autobuse bio u prekidu nešto više od četiri sata.

Roganović iz zatvora izašao početkom prošle godine

Roganović je 2014. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva vođe navijača “Delija” Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, koje se dogodilo 24. jula 2009. godine. Nakon odslužene kazne, Roganović je izašao iz zatvora 27. januara 2016. godine.

Istom presudom krivim je proglašen i Goran Vlaović zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i njemu je izrečena uslovna osuda, dok su Vladimir Roganović i Dražen Čađenović oslobođeni optužbe. U optužnici je pisalo da su Roganovići i Čađenović 24. jula 2009. godine, po prethodnom dogovoru, ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Nakon što su napustili diskoteku “Casa”, dok je Vesnić sedeo na klupi, napali su ga tako što su mu Vladimir Roganović i Čađenović zadali udarce nožem u levu podlakticu i natkolenicu. Duško Roganović je prema Vesniću i Markoviću ispalio po dva hica. Vlaović im je nakon toga obezbedio apartman u vili “Monako”, donoseći im hranu, vodu i kartice za mobilni telefon. Navodno sukob između Beograđanina i braće Roganović je izbio zbog izvesnih dugovanja.

Foto: Hons084 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Roganović je 2006. godine hapšen zbog pokušaja ubistva Vladimira Dželatovića (24). On je osumnjičen da je 29. oktobra i godine u ranim jutarnjim časovima u Ulici Mihaila Mustura u centru grada počinio krivično delo pokušaj ubistva.

On je, nakon kraće svađe, nožem nanio više lakših telesnih povreda Vladimiru Dželatoviću iz Herceg Novog. Dželatović je tom prilikom zadobio povrede u predelu donjih ekstremiteta, a Roganović je uspeo da pobegne sa lica mesta i pobegne u Srbiju i to zahvaljujući jednom policijskom inspektoru, koji ga je ubacio na redovnu avionsku liniju Tivat – Beograd bez prethodne kontrole i kupovine avionske karte.