PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) PODGORICA! Uhapšeni osumnjičeni za BRUTALNO MALTRETIRANJE maloletnog Roma!

Objavljeno: 20.05.2016 16:28Izvor: medio.rs

Podgorička polcija uhapsila je Rajka P.(18) i Slobodana K. (18) iz Podgorice zbog sumnje da su pre sedam dana u Podgorici zlostavljali maloletnog Roma B.S. (15) iz Podgorice, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici im je odredilo zadržavanje u trajanju do 72 sata





Kako je saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičenima je nakon saslušanja dežurni tužilac odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo, zlostavljanje, na štetu maloletnog lica.

- Tužilaštvo je nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako dvojica osumnjičenih napadaju maloletnika romske nacionalnosti formiralo predmet i dalo policiji nalog za dalja postupanja. Rezultat tužilačko policijskih aktivnosti jeste identifikacija dve osobe koje su osumnjičene da su učinile navedeno krivično delo – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

-  Službenici CB Podgorica su, odmah nakon saznanja iz medija za postojanje snimka na kojem je zabeleženo nasilničko ponašanje dva lica prema oštećenom maloletniku, preduzeli mere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja, koje su juče rezultirale identifikovanjem pomenutih lica. Oni su slobode lišeni danas, a nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da se u njihovim radnjama stiču elementi bića krivičnog dela iz čl. 166a Krivičnog zakonika – zlostavljanje – navodi se u policijskom saopštenju.

Sumnja se da su Rajko P. i Slobodan K, 12. maja 2016. godine u Podgorici, maloletnom B.S. zadali više udaraca rukama i nogama u glavu i telo. B.S. je zadobio lakše telesne povrede.

- B.S. je juče sa ocem pristupio u CB Podgorica gde je njegovo otac, budući da je on maloletan, podneo prijavu protiv nepoznatih lica koja su mu zadala više udaraca. Policijskim radom osumnjičena lica su ubrzo identifikovana. Osumnjičeni R.P. i S.K. će, uz poseban izveštaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnete po nepoznatom počiniocu, biti privedeni nadležnom tužocu, zbog osnova sumnje da su, na štetu B.S, počinili krivično delo zlostavljanje – dodaje se u saopštenju policije.