PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OTAC MONSTRUM IZ GRADIŠKE OSUĐEN NA 30 GODINA ZATVORA Zadavio ženu pred sinom (5)

Objavljeno: 27.10.2016 16:55Izvor: Blic

Aleksandar Majkić (39), koji je pred petogodišnjim detetom zadavio suprugu Mirjanu (40) osuđen je na 30 godina zatvora.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ovo je ujedno rekordna presuda u banjalučkom Okružnom sudu od reforme pravosuđa 2003. godine.

Olga Pantić, predsednica sudskog veća, obrazlažući presudu navela je da je Majkiću izrečena kazna dugotrajnog zatvora, jer je teško ubistvo počinio sa direktnim umišljajem i na podmukao način.

- Aleksandar Majkić je oko 5.30 časova došao u dnevnu sobu u kojoj je spavala njegova supruga Mirjana sa petogodišnjim sinom. Zatim joj je seo na stomak i zadavio je. Nakon toga je sat i po sedeo u stanu, pušio i pio rakiju dok ga je sin pitao: Tata zašto si to uradio? Tata više nikada nas troje nećemo ići na more!- navela je u šokantnom obrazloženju presude sudija Pantić.Majkić je priznao da je 29. marta ove godine oko četiri časa ujutro zadavio suprugu Mirjanu u stanu u Vidovdanskoj ulici u Gradiški.

Mirjana je u trenutku mučkog zločina spavala sa petogodišnjim sinom. Tačan motiv zločina koji je šokirao Gradišku i regiju nije poznat, ali se pretpostavlja da je ubica imao problema sa kockanjem i alkoholom.

Ubica je nakon stravičnog zločina seo u kuhinju i popio rakiju. Uplakano dete je nakon zločina pitalo oca zašto je ubio majku, no odgovor nije dobio.