PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

JEZIVO Baka ubijene bebe kod Breze: Čula sam da joj je slomljen vrat, imala je i ugrize po telu

Objavljeno: 28.12.2016 22:02Izvor: Blic

Jeziva tišina obavila je danas snegom okovano selo Koritnik koje se nalazi nadomak Breze, nakon što su meštani saznali da je njihov komšija Adis Bećirbašić uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju osmomesečnu ćerkicu Najru.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs
Foto: Faktor.ba / Promo

Većina njegovih komšija ne želi da priča o ovoj tragediji, samo nemo odmahuje glavom, tiho govoreći da još uvek ne mogu da veruju šta se dogodilo i da im je teško i pomisliti da bi taj mladić uradio tako nešto, piše Faktor.ba

Monstruozno ubistvo se dogodilo u ponedeljak naveče u Adisovoj porodičnoj kući u kojoj je živeo sa Najrom Botić, majkom ubijenog deteta. Nedugo nakon smrti devojčice Adis je uhapšen te je tokom saslušanja priznao da je kriv za njeno ubistvo.

- To jednostavno ne liči na njega. Gledala sam ga kako nosi to dete, kako je vozi u kolicima, kako se igra sa njom. To dete nikada nije zaplakalo. On je bio veoma miran mladić, nikada nije pravio bilo kakve probleme niti je bio nasilan – ispričala je za Faktor.ba Adisova komšinica Adisa Beširević.

Adis Bećirbašić
Foto: Facebook / FacebookAdis Bećirbašić

Dodala je da je sve saznala oko deset sati naveče kada se vraćala od prijateljice. Ispred kuće je videla policijsko auto, a policajci su rekli njenom mužu da se sumnja da je Adis ubio bebu. Uviđaj je trajao do ranih jutarnjih sati, a sve vreme u kući je vezan bio i Adis. Od tada je Adisa u šoku i kako nam kaže, nada se da će je neko probuditi svakog časa i reći joj da je sve samo ružan san.

Slično su nam rekle i druge Adisove komšije koje su nam ispričale da je mladić odavno ostao bez roditelja. Njegov otac je poginuo, a majka mu je takođe umrla. U trošnoj kući živeo je sa sestrom, dok njegov stariji brat Haris služi zatvorsku kaznu u Zenici. Navodno, Haris je osuđivan zbog krađa, ali se po izlasku iz zatvora vraćao krivičnim delima. Sad, navodno, služi dugogodišnju kaznu.

-Adis je veoma čestito dete, iako živi u neimaštini. Ne mogu da verujem da je on to uradio i da je sve priznao. Ma nije on ubio to dete sigurno – kazao nam je jedan od njegovih komšija.

Drugi, tvrde da su Nejla i njen nevenčani suprug duže od godinu živeli u veoma poremećenim odnosima, te da je Nejla napustila Adisa pa mu se opet vratila sa bebom. Nejlini roditelji su se razveli još pre 11 godina, a ona je jedno od četvero dece koje su dobili. Njeni roditelji su, tvrde komšije, takođe u lošim odnosima, a majka ih je ostavila dok su bili mali.Nejlu i njenog najmlađeg brata odogojila je baka Esma. Njihova majka se, navodno, ponovo udavala, te je uglavnom konobarisala u ugostiteljskim objektima u Brezi.

Kako saznaje Faktor.ba Nejla je sa Adisom živela nešto duže od godinu kad su se razveli. Nejla je već tada bila u drugom stanju, ali se preudala. Devojčicu Najru rodila je dok je živela sa drugim suprugom. Nakon poroda, međutim, odlučila se ponovo vratiti Adisu, iako je drugi suprug, navodno, priznao dete.  Pravi problemi su, tvrde oni koji poznaju par, tek tad počeli. U kuću u kojoj je par živio sa bebom često je dolazio drugi Nejlin suprug i pravio probleme. Adis nije bio zaposlen i uglavnom je čuvao dete dok je Nejla radila u Brezi. Tako je bilo i u noći ubistva. Zbog njenog ponašanja, pričaju seljani, na nju je bio ljut i njen otac, pa je često dolazio kod nje i napadao je zbog života koji vodi.

Adis i Nejla bili u problematičnoj vezi
Foto: Faktor.ba / Privatna arhivaAdis i Nejla bili u problematičnoj vezi

Kako je za Faktor.ba ispričala Esma Botić, Nejlina baka koja živi u brezanskom selu Bukovik, Nejla je kobne večeri bila na poslu u Brezi. Do nje je u večernjim satima došao Adis. Kad ga je pitala gde joj je devojčica, Adis joj je rekao da ju čuva komšinica. Navodno je najmanje sat vremena bio u kafiću kojem je radila.

- Ponovo je pitala kada će joj dovesti dete, a Adis joj je tada rekao da je Najra odavno mrtva. Ona je tada u šoku pozvala gazdu i otišla kući, nije mu verovala. Kad je ušla u kuću, videla je da je dete pokriveno jorganom. Pokušala je oživeti dete disanjem usta na usta, ali je bilo prekasno. Bebu su odveli doktoru, ali nije joj bilo pomoći – ispričala nam je Esma Botić.

Dodala je kako vjeruje da je tragediji samo doprinela neimaština u kojoj su živeli, ali i loši porodični odnosi.

-  Mora da je poludio kada je tako nešto uradio. Kako sam čula, detetu je slomljen vrat, a imalo je i ugrize po leđima – ispričala je kroz plač prabaka ubijene bebe.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Faktor.ba, obdukcijom je utvrđeno da je za dete smrtonosan bio udarac u glavu, ali je potvrđeno i da je devojčica imala i modrice po telu.