PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

DODIK: Izetbegović je Srbin. Bakire ne beži od svog porekla!

Objavljeno: 26.11.2016 19:17Izvor: Kurir

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović - Srbin koji beži od svog porekla.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da bi političari u RS trebalo da prestanu sa zahtevima za vraćanje na izvorni Dejton, jer bi Bošnjaci mogli da zatraže vraćanje BiH na ustavno - pravni status iz 1991. godine, Dodik je kazao da ako bi se tako radilo, verovatno bi se ispostavilo da je Izetbegović Srbin.

Ako već (Izetbegović) hoće da ide do kraja, mogli bi otići i nekoliko vekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bežati od toga, kazao je Dodik.

On je ponovio da će tražiti da se entitetima vrate ovlašćenja koja su, kako je ocenio, proivustavno preneta na državni nivo u prethodne dve decenije.

Kako kaže, postoje 83 takve odluke, a prvi korak koji bi trebalo uraditi je revidiranje uloge Ustavnog suda BiH, za koji smatra da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

U BiH ne sme biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu, kazao je Dodik i dodao da je taj sud jedno dekadentno mesto u kojem se odluke donose "po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice".