PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Dečak iz Bosne zbog izazova na Fejsbuku udarao 10 puta glavom o orman: Umesto da ga odvrate od toga, izazvali ga da se ubije! (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.2017 14:32Izvor: Telegraf.rs

Ovo nažalost nije usamljen slučaj, a deca u sve većem broju igraju ovakve igre koje bi po njih mogle da budu opasne




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Već neko vreme se na društvenim mrežama širi bizaran trend kada deca zbog raznih izazova koje zadaju vršnjaci, postupaju i ponašaju se gotovo neprepoznatljivo. Dosta se o tome vodi i polemika upravo na internetu, ali se niko zapravo suštinski ne bavi ovim problemom. Često se postavlja i pitanje gde su roditelji ove dece u čitavoj priči, kada se oni ovako ponašaju. Snimak jednog dečaka izBosne koji se odazvao kako on kaže “čelendžu” svog vršnjaka, nikoga ne bi trebao da ostavi ravnodušnim.Dobio je zadatak da udari glavom o orman deset puta, što je on je bez ustezanja prihvatio, i još se i snimao. Po njegovom ponašanju i retorici vidi se da mu nije prvi put da se nalazi u takvoj situaciji. Nakon obavljenog zadatka pozvao je ljude da lajkuju i da komentarišu njegov video.

Ovo nažalost nije usamljen slučaj, a deca u sve većem broju izvode ovakve aktivnosti koje bi po njih mogle da budu opasne.

U komentarima su mu se ljudi smejali, ne shvatajući ozbiljnost ovakvih situacija, a bilo je onih komentara koji su mu postavili novi izazav “Slobodno udaraj o beton”, a jedan je napasao: “Izazivam te da skočiš sa mosta”.

 

Podsećamo da veliki broj devojčica smatra da je danas veoma moderno imati svoj kanal na jutjubu i stalno postavljati snimke na kojima pričaju o brojnim temama. U nekim slučajevima je to i bezazleno ali može da dovede i do kobnih posledica, kao na primer male devojčice iz Bosne koja je postavila video u kom priča o tome kako ju je ostavio dečko. Zbog javnog linča kojem je bila izložena, ona je pokušala da izvrši samoubistvo.

Nažalost često smo bili svedoci i vesti gde su tinejdžeri izvršili samoubistvo i to prenosili uživo na Fejsubuku, a neki slučajevi su bili deo bizarnih izazova.

Takođe danas se sve više priča i o vršnjačkom nasilju preko društvenih mreža, a agresivnost današnjih mališana šokirala je mnoge. Sve je uzelo i previše maha i vreme je da se zapitamo na koji način naša deca provode slobodno vreme, da im posvetimo više pažnje i naučimo ih pravim vrednostima.