PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Da našeg deteta nema, tek bi nas onda ozbiljno shvatili: Ispovest roditelja devojčice koja je prijavila pokušaj otmice u Zenici

Objavljeno: 24.10.2016 11:06Izvor: Blic

Zbog prijave navodne otmice koja se dogodila u petak u Tetovu kod Zenice, cela BiH je na nogama. Dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i dalje traje istraga, koja je trenutno fokusirana na tačnost navoda prijave pokušaja otmice, roditelji devojčice tvrde da je ona pobegla otmičarima.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Otac Kemal Dilaver i majka Nura kažu da je cela porodica pod velikim stresom od kako se sve dogodilo. Dodaju da konstantno idu u policiju. "Na dan pokušaja otmice tamo smo proveli celi dan", kažu roditelji, piše Avaz.ba

Dešavanja u vezi s pokušajem otmice posebno su ih pogodila, zbog čega, kako kažu, preživljavaju teške trenutke. Majka Nura tvrdi da policija nastoji da nagovori njihovu ćerku da prizna kako je sve izmislila i da je reč o farsi kako bi slučaj bio zataškan. Posebno su ogorčeni što je njihovo dete na dan prijave pokušaja otmice doživelo prave traume, jer je, kako tvrde, ispitivanje u pojedinim trenucima vršeno i bez prisustva psihologa.

"Vrištala je na telefon"

- Moje dete je doživelo pravu torturu, vršili su pritisak da prizna kako je sve farsa, padala je u nesvest – priča vidno potreseni otac Kemal za Avaz.ba.

Majka ističe da je njena ćerka bila šokirana kada ih je nazvala i saopštila šta se dogodilo.

- Vrištala je na telefon. Nisam je odmah razumela šta mi govori. Zatim je histerično govorila da ju je kombi oteo – prepričava plačući majka Nura.

Devojčicina majka ispričala je devojčicinu verziju priče.

- Kada je izašla iz autobusa u Tetovu, krenula je prema školi. Tu su je uhvatile dve nepoznate osobe. Kada je htela da zove u pomoć, otmičari su joj začepili usta. Rekli su joj da više nikada neće moći da vidi svoje bližnje – prepričava  kroz suze majka Nura. Potom su otmičari, kako pričaju roditelji, zaustavili kombi u nameri da pokušaju da otmu još jednu devojčicu. U trenutku kada su otmičari zaustavili kombi njihova kćerka je pobegla iz kombija i sakrila se iza obližnjeg zidića. Roditelji kažu da njihovo dete uopšte nije ni reklo da je videlo kako drugu devojčicu ubacuju u kombi, piše Avaz.ba

Foto: avaz.ba / screenshot

- Kada se sakrila iza zidića, više nije videla šta se dalje dešavalo. Ona je pričala ono što se njoj dogodilo, o njenom pokušaju otmice, nije tvrdila da je svedočila otmici druge devojčice, nego da je videla da su krenuli prema njoj, kada je i istrčala iz kombija – kaže nam otac Kemal.

Roditelji smatraju da se trebala dogoditi prava otmica da bi im se poverovalo. Zbog novonastale situacije otac tvrdi da više neće slati svoju kćerku u tetovsku školu i da će je voziti u Zenicu.

- Dete je preživelo traume. Sigurni smo da će, ako je vratimo u školu, biti izložena provokacijama – kažu roditelji.

Otac Kemal
Foto: Klix.ba / screenshotOtac Kemal

Posebno ih pogađa što na spornoj lokaciji gdje se sve odigralo nekoliko kuća ima kamere, ali da niko ne želi da ustupi snimak sa videonadzora.

- Zašto nam se ne pokaže snimak? Zar mi kao roditelji ne bismo trebali pregledati te snimke? Zašto ih kriju? Zidić iza kojeg se sakrila takođe je pokriven kamerom, što kriju snimak – pitaju se roditelji.

I dok još traje cela farsa oko ovog slučaja, roditelji su istrajni da istina izađe na videlo. Zbog svega što se događa, planiraju da angažuju i advokata kako bi pravda bila zadovoljena i saznala prava istina.

Pametno i odgovorno dete

Hasiba Skomorac, učiteljica djevojčice, ima samo riječi hvale za svoju nekadašnju učenicu.

- Nikada nije bila sklona izmišljanju, naprotiv. Odlična je učenica, koja se družila s takvom decom. Znam da je kao dete veoma osjetljiva, mislim da ju je sve ovo pogodilo – kaže njena učiteljica Skomorac.

U policiji i Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su  da istražuju ovaj slučaj.