PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(FOTO) MUKE NAJDEBLJEG BOSANCA: Niko neće da ga vozi do lekara, jer se boje da im ne razvali auto, najteže je kad se salo upali!

Objavljeno: 15.07.2017 16:22Izvor: Kurir

DOBOJ - Ovih tropskih dana teško je najdebljem čoveku u Bosni i Hercegovini Musti Kariću, 55-godišnjem povratniku u dobojsko selo Sjenina.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Salo se upalilo, pritisak skače, pa jedva diše. Musto je pre nekoliko dana stao na veliku vagu za otkup voća i ona je pokazala da je težak 246 kilograma. Po tome je, najverovatnije, najdeblji čovek u BiH.

Pre tri godine, Musto je imao 252 kilograma. Obećao je tada da će poslušati savete lekara i krenuti s dijetom, pa je za nekoliko meseci skinuo 42 kilograma, ali je dijetu iz materijalnih razloga batalio, piše Avaz.

FOTO: PRINTSCREEN AVAZ.BA

"Lekari kažu da se, ako hoću koliko-toliko da se rešim kilaže, držim dijetu. Salate je bilo, voća i povrća se naradi u bašti. Ali, problemi je kada neko dva puta mesečno treba autom da me odvede u Doboj na kontrolu. Neće niko, boje se da ću ovako težak da im razvalim sedište automobila. Tako ti ja batalim dijetu, pa udri po starom, jedi što imaš, što ti duša želi i evo me opet onaj stari", kaže Karić, uvek spreman na šalu, na svoj i tuđi račun.

Kaže da ne voli leto, temperature iznad 20 stepeni za njega su smrt. Ove tropske vrućine dovode ga do ludila, pa noću spava u avliji pod vedrim nebom, na improviziranom krevetu, zajedno sa svojim kučićima.

FOTO: PRINTSCREEN AVAZ.BA/H.ČALIĆ

Ujutro se budi u 5.30 da klasira kornišone, koje tokom dana za potrebe

Zemljoradničke zadruge “Gračanka” naberu supruga, snaja i ćerka. Danju beži pod ventilator. Kaže da je počeo da se goji posle rata, dok je desetak godina radio u Italiji, u šumi.

"Dobro se radilo, dobro zarađivalo, a vala i dobro jelo. Moglo se. Tada je krenula kilaža s kojom se ja, zahvaljujući ovim poslovima na poljoprivredi, dobro nosim. Još da malo zahladni", rekao je Musto pre nego što je otišao u kuću da pojede tri tanjira pasulja, za početak.