PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

JAČA IMUNITET I ŠTITI TELO DO TEŠKIH BOLESTI: Ovo je prirodni najbolji antioksidans na svetu!

Objavljeno: 15.12.2016 14:06Izvor: Kurir

Antioksidansi su prirodne materije u hrani, koje čuvaju zdravlje i štite organizam od slobodnih radikala
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Oni su posebno važni za naš imuni sistem i sasvim je jasno da bi ih trebalo unositi u što većoj količini. Što imamo jači imunitet, to smo otporniji naprehlade, viruse, bakterije, ali teža oboljenja kao što je rak.

Istraživanja su pokazala da se u kafi nalazi značajan broj antioksidanasa. Ipak, loše vesti su što naučnici i dalje traže način da izloju antioksidanse iz kafe i iskoriste ih na najbolji način. Poznato je da je kafa i diuretik i da oslobađa vodu uz organizma.

Kafa se, takođe, nalazi na spisku namirnica koje se bore protiv kancera zbog visokog sadržaja antioksidanata.

Različite studije povezale su kafu sa smanjenim rizikom od dobijanja raka jetre, dojke, prostate, melanoma...

Istraživanja su pokazala da muškarci koji piju šest ili više šoljica kafe dnevno imaju 60 odsto manji rizik da obole od najsmrtonosnijeg oblika karcinoma - raka prostate i za 20 odsto manji rizik od oboljenja od bilo kog karcinoma prostate u poređenju sa muškarcima koji ne piju kafu.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Takođe, istraživanja na Univerzitetu u Juti, pokazala su da konzumiranje kafe smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti, kancera vrata i glave i smanjuje rizik odpojave dijabetetsa. Ipak, nemojte da zaboravite da bi na svaku šoljicu kafe trebalo da popijete najmanje četiri čaše vode.