Ceo život ga spremate pogrešno: Ako OVAKO kuvate pirinač, možete da obolite od raka!
Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač

Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs
Ako ne kuvate pirinač na ovaj način vaše zdravlje je ugroženo! Evo kako treba da skuvate pirinač kako biste izbegli velike količine ARSENA, piše Lepa i srećna.
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču nalaze visoke količine arsena!
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču se nalaze visoke količine arsena. Zato poručuju da je jedini zdravi način za kuvanje pirinča taj da je ostavite da prokuva u mnogo vode ili da je ostavite da odstoji u vodi preko noći.
Kako da pravilno pripremite pirinač:
Ostavite pirinač da odstoji vodi preko noćii
Ispirite je sve dok voda ne postane bistra
Ocedite pirinač
Pirinač stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vodeo
Stavite da prokuva i smanjite vatru, pa ostavite pirinač oko 15 minuta da se lagano kuva
Ako ostavite pirinač da odstoji preko noći, za čak 80 odsto smanjićete količinu štetnih sastojaka u ovoj namirnici.