PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

VRATILO SE START DUGME: Microsoft predstavio Windows 10

Objavljeno: 30.09.2014 23:23Izvor: Telegraf.rs

Windows 10 će biti kompatibilan sa svim sistemima do sada i omogućava lako korišćenje na svim vrstama uređaja. Predstavnici kompanije istakli su da ime 10, umesto logičkog nastavka 9 više odgovara najkompletnijem operativnom sistemu do sad.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kompanija Microsoft je posebnoj konferenciji u San Francisku predstavila Windows 10, novu verziju najpopularnijeg operativnog sistema na svetu.

Ideja koja stoji iza nove verzije jeste da je on apsolutno posvećen cloud servisima i mobilnoj platformi. Windows 10 će biti kompatibilan sa svim sistemima do sada i omogućava lako korišćenje na svim vrstama uređaja.

Prodavnica aplikacija će biti identična na svim platformama i komunikacija među njima će biti brza i direktna. Korisnici će lako moći da razdvoje svoje poslovno okruženje od privatnih stvari na svim uređajima.

Na prezentaciji prikazana je rana verzija Windowsa 10, tako da su samo prikazane samo neke osnove. Nije bilo predstavljanja nikakvih plejera, niti Internet Explorera.

Ono što će mnoge obradovati jeste Start meni koji je vraćen i sada je kao što je postojao pre Windowsa 8. Na njemu osim standardnog menija biće i “pločice” sa najčešće korišćenim aplikacijama. Prema rečima ljudi iz Microsofta, ovo je napravljeno kako bi korisnici Windowsa 7 lakše prešli na novu verziju operativnog sistema. Na prvi pogled Windows 10 je kombinacija prethodne dve verzije Microsoftovog operativnog sistema.

Poboljšan je način pretrage, dok je za multitasking uvedena opcija “Task view“ koja omogućava prikaz svih otvorenih programa. Tu su i poboljšanja za napredne korisnike, pošto je i command prompt doživeo unapređenja od koji je jedna od ključnih mogućnost korišćenja prečice „ctrl + v“.

Teri Majerson iz Microsofta najavio je da će prava promocija Windowsa 10 početi od januara, dok će prodaja početi “u toku godine“. Više informacija će biti otkriveno na posebnoj konferenciji u aprilu. O ceni novog operativnog sistema, kao i o načinu nadogradnje će biti reči tokom sledeće godine.

ZAŠTO WINDOWS 10, A NE 9?

Predstavnici kompanije Microsoft iznenadili su sve kada su novu verziju nazvali Windows 10, jer je logički nastavak bio 9. Međutim, s obzirom da će ovo, prema njihovim rečima, biti najkompletniji operativni sistem njemu zbog toga više odgovara ime Windows 10.

On će biti dostupan na uređajima čije se dijagonale ekrana kreću od četiri do 80 inča.

Pogledajte video:

Izvor: theverge.com