PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

TESLA TABLET OSVOJIO MILANO: Paviljon Srbije na EXPO izložbi posetilo više od 15.000 ljudi

Objavljeno: 19.05.2015 20:30Izvor: Telegraf.rs

Generalni komesar Srbije za EXPO Milano 2015. Žarko Malinović ističe da je srpski paviljon u potpunosti delo domaćih kompanija, u komeje učestvovala i kompanija Komtrejd




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Više od 15.000 ljudi posetilo je Paviljon Srbije za prvih 10 dana rada Univerzalne svetske izložbe EXPO 2015 u Milanu, a među njima i visoke delegacije Crne Gore i Albanije na čelu sa ministrima Vujicom Lazovićem i Arbenom Ahmetajem.

Generalni komesar Srbije za EXPO Milano 2015. Žarko Malinovićističe da je srpski paviljon u potpunosti delo domaćih kompanija, a pored enterijera srpske firme kreirale su i nameštaj, uniforme, a kompletna IKT oprema je proizvod kompanije Comtrade.

Oficijalni tableti srpskog paviljona na EXPO izložbi u Milanu jesu Tesla tableti koje proizvodi Comtrade kompanija.

Tema štanda Srbije u Milanu jeste sjajan spoj ukusa hrane i sećanja, tradicije i modernog.

Takođe, na galeriji Paviljona nalaze se eksponati Etnografskog muzeja.

Foto: Promo

Foto: Promo

Paviljon Srbije otvoren je 1. maja, a vrpcu su simbolično presekli prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede Željko Sertić.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik kompanije “FERERO” Frančesko Paolo Fulči, predstavnici banaka Intesa San Paolo i Unikredit i predstavnici Privredne komore Milana.

Foto: Promo

Foto: Promo

Nakon svečanog otvaranja održan je koncert tradicionalnih srpskih kompozicija u izvođenju Zorana Anića, gitara i Nenada Ljubenovića, harmonika.

Posle koncerta na galeriji srpskog Paviljona organizovan je prigodan koktel na kojem su gosti mogli da probaju srpske specijalitete zasnovane na malini, kao i vina iz Oplenačkog vinogorja.

Foto: Promo

Foto: Promo

Pošto se Srbija nalazi u okviru Bio-Mediteranskog klastera, čiji je partner italijanska regija Sicilija, 8. maja održan je nastup Sicilijanske folklorne grupe, a na Bio-Mediteranskom trgu i zajednička kulinarska prezentacija.

Foto: Promo

Foto: Promo