PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Ovo su 5 najčešćih zabluda o kompjuterima i punjačima, a makar u jednu verujete!

Objavljeno: 03.02.2015 17:22Izvor: Telegraf.rs

Jeste li čuli da se Mac računari ne mogu zaraziti virusima ili da mobilni treba puniti kad je baterija gotovo prazna? Otkrijte pravu istinu iza čestih tehnoloških mitova




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

1. Mac ne može dobiti virus
Tvrdnje kako virusi uobičajeni za PC računare ne mogu zaraziti Mac računare stizale su i iz samog Applea, međutim, demantovao ih je događaj iz 2012. kad je ‘trojanac’ napao hiljade računara s logotipom jabuke.

2. Incognito surfovanje znači anonimno surfovanje
Mnogi misle da surfovanjem u ‘ingocnito’ prozoru u Chromeu ili ‘Private’ u Safariju skrivaju identitet, odnosno IP adresu, što je potpuno pogrešno. Incognito surfovanje znači da internet pretraživač neće zapamtiti stranice koje ste pre posećivali i da na vaš računar neće snimati ‘kolačiće’.

3. Predugo punjenje uništava bateriju
Većina ljudi uveče mobilni uključi u punjač i isključi ga tek ujutro, iako se on, naravno, napuni mnogo pre. Ponekad se govori kako to uništava bateriju, međutim, za takve tvrdnje nema nikakvih dokaza. Štaviše, moderne baterije su dovoljno pametne da znaju kad su napunjene i, iako priključene na punjač, jednostavno prestanu da se pune.

4. Ne treba gasiti računar svaki dan
Ovo ne samo da nije istina, nego je istinito upravo suprotno – računar bi trebalo ugasiti svaki dan. Kad je ugašen, delovi računara nisu opterećeni i trajaće duže.

5. Mobilni treba puniti tek kad je prazan
Još jedna od zabluda koja ne samo da nije tačna nego je istina upravo suprotna – ako ga punite i kad baterija nije potpuno ispražnjena, produžićete vek baterije.