PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Internet će biti bezbedniji zahvaljujući Fejsbuku. Pogledajte kako!

Objavljeno: 12.02.2015 23:32Izvor: Telegraf.rs

Bezbednosni stručnjaci u Facebooku otkrili su da je brzo deljenje informacija sa drugima koji se suočavaju sa napadom hakera, ključ u rešavanju problema




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Facebook je rešio da se više pozabavi bezbednošću na internetu, pa je objavio platformu “ThreatExchange” za bezbednosne profesionalce. Ona služi za razmenu informacija o sajber pretnjama sa kojima se veliki broj ljudi svakodnevno susreće.

Reč je maloj društvenoj mreži koja će biti od veoma velike koristi svima koji se bore sa hakerima. Koncept funkionisanja platforme “ThreatExchange” zasnovan je na tome da istraživači i profesionalci uče jedni od drugih i dele informacije, a sve u cilju kako bi svi bili bezbedniji na internetu.

– Naš cilj je da sve organizacije koje se bave rešavanjem problema bezbednosti na internetu koriste “ThreatExchange” kako bi informacije vrlo brzo i lako razmenjivali, ali i kako bi učili o drugim kolegama i njihovim otkrićima – izjavio je Mark Hamel, menadžer u kompaniji Facebook.

Bezbednosne pretnje uglavnom nisu fokusirane na jednu metu, pa nedostatak komunikacije među žrtvama često ume da se završi loše po sve. Za sada su se Facebooku na ThreatExchange-u pridružili velike kompanija, među kojima su Bitly, Dropbox, Pinterest, Tumblr, Twitter i Yahoo. Očekuje se da će se još kompanija priključiti ovom projetku.

Ideja za ThreatExchange nastala je pre godinu dana, kada je Facebook bio pod napadomhakera. Bezbednosni stručnjaci u Facebooku otkrili su da je brzo deljenje informacija sa drugima koji se suočavaju sa napadom hakera, ključ u rešavanju problema.