PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

FACEBOOK POTVRDIO: Nismo hakovani, sami smo krivi za pad mreže!

Objavljeno: 27.01.2015 18:26Izvor: Telegraf.rs

Društvena mreža koja ima 1.3 milijarde korisnika bila je van funkcije između 7.15 i 8.15 časova, a današnji pad je najduži i najveći u poslednje četiri godine




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Najpopularnija društvena mreža na svetu, Facebook, priznala je da su jutrašnji pad sajta izazvali inženjeri, a ne hakeri kao što se spekulisaloPad je trajao sat vremena, a uticao je na sve aplikacije koje koriste Facebook podatke za prijavljanje, među kojima su Instagram, Tinder i AIM chat.

Društvena mreža koja ima 1.3 milijarde korisnika bila je van funkcije između 7.15 i 8.15 časova.

Facebook je izjavio da je problem nastao nakon “promene koja je uticala na konfiguracione sisteme”, kao i da za to nisu krivi hakeri, tačnije hakerska grupa “Lizard Squad” koja se na Twitteru hvalila da je izvršila napad.

Kompanija uverava da podaci korisnika nisu bili ugroženi, kao i da nijedan od njih nije izgubljen.

Današnji pad Facebooka bio je najduži i najveći u poslednje četiri godine. Pad sistema koji je bio duži od ovoga desio se u septembru 2010. godine, kada je najpopularnija društvena mreža na svetu bila van funkcije dva i po sata. Pored toga što je uticao na sam Facebook, ovakvi padovi itekako imaju uticaj i na druge kompanije koje se oglašavaju putem ove društvene mreže.