PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PISMO MAJKE DOKTORU: Nikada mi niste rekli istinu o mom detetu!

Objavljeno: 09.06.2016 14:09Izvor: Kurir

Dve godine nakon što je zatrudnela, mama Kortni Bejker iz Sanforda, hrabro je odlučila da podeli svoju priču javno. Na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju svoje, sada 15-mesečne devojčice Emersin Fejt, kako drži pismo upućeno njenom ginekologu koji "nije hteo da Emi živi".




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nakon što su bebi dijagnozirali Daunov sindrom doktor im je neprestano sugerisao da prekinu trudnoću jer će kvalitet njihovog života biti grozan.

"Neopisivo je pogrešio. Želim da učinim nešto da to dokažem, ali osim mog pisma njemu, ne znam šta još. Možete li molim vas da podelite moju fotografiju?", napisala je na Fejsbuku Kortni Vilijams Bejker. 

foto: Facebookfoto: Facebook

Prenosimo njeno pismo u celosti. 

Dragi doktore, 

Prijateljica mi je nedavno pričala kako je njen ginekolog svaki put kad bi video njenu bebu na ultrazvuku rekao "On je savršen". Kad se njen sin rodio s Daunovim sindromom, posetila je tog istog doktora. Pogledao je malog dečaka i rekao: Rekao sam vam. On je savršen. 

Njena priča me slomila. I iako sam bila toliko zahvalna što je ona to proživela, istovremeno me ispunila tuga zbog onoga što sam ja trebala da imam. Želela bih da ste vi bili taj doktor. 

Došla sam vam u najtežem razdobolju mog života. Bila sam prestravljena i potpuno očajna. Još nisam znala istinu o mojoj bebi i ovo je upravo ono što sam trebala od vas. Ali umesto podrške i ohrabrenja, predložili ste mi da prekinem trudnoću. Rekla sam vam njeno ime, a vi ste me ponovo pitali razumemo li mi koliko će kvalitet našeg života biti nizak s detetom s Daunovim sindromom. Predložili ste da još jednom razmotrimo odluku o nastavku trudnoće. 

Od te posete, grozili smo se naših pregleda. Najteži period u mom životu učinjen je još nepodnošljivijim jer mi nikad niste rekli istinu. 

Moje dete je savršeno. 

Ja nisam ljuta. Nisam ogorčena. Samo sam zaista tužna. Tužna sam što vas mala kucajuća srca koja vidite svaki dan ne ispunjavaju večnim strahopoštovanjem. Tužna sam što najsitniji detalji i čudo ovih slatkih malih prstića, pluća, očiju i ušiju u vama ne izaziva potrebu da stanete i razmislite. Tužna sam što ste pogrešili kada ste rekli da će nam beba s Daunovim sindromom smanjiti kvalitet života. I srce mi puca jer to možda danas govorite nekoj mami. Ali najtužnija sam što nikad nećete imati privilegiju da upoznate moju ćerku, Emersin. 
Zato što, vidite, Emersin nije samo poboljšala kvalitet našeg života, ona je dirnula srca hiljadama njih. Ona nam je dala svrhu i radost koju je nemoguće izraziti. Dala nam je veće osmehe, više smeha i slatkih poljubaca nego što smo ikada mogli da zamislimo. Otvorila nam je oči pravoj lepoti i čistoj ljubavi. 

Zato, moja molitva je da ni jedna mama ne mora da prođe ono što sam ja prošla. Moja molitva je da vi, takođe, možete videti pravu lepotu i čistu ljubav sa svakim ultrazvukom. I moja molitva je da kada sledeći put vidite bebu s Daunovim sindromom nežno uljuljkanu u majčinom trbuhu, da pogledate tu majku i vidite mene i da joj tada kažete istinu: Vaše dete je apsolutno savršeno. 

Emi sa svojim starijim sestrama koje je apsolutno obožavaju:

foto: Facebookfoto: Facebook



(24sata.hr)