PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OBAVEZNO ZAPAMTITE: Ove stvari posle seksa NIKAKO ne smete da radite!

Objavljeno: 05.11.2016 23:31Izvor: Kurir

U seksu nema pravila (ili ne bi trebalo da ih bude), ali posle uživanja u krevetu bolje bi bilo da se pridržavate ovih saveta...




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Posle seksa ne bi trebalo da...

... odlažete odlazak u toalet. Tokom seksa, bakterije mogu dospeti u mokraćnu bešiku. Zato bi bilo pametno da ne odlažete odlazak u toalet kad vam se pripiški. Lekari kažu da je posle seksa najbolje otići u toalet u sledećih sat vremena.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

... perete intimno područje sapunom ili gelovima za intimnu negu. Iako ima žena koje posle seksa imaju potrebu da se temeljno operu, to nije potrebno. Prvo, možete da se javi alergijska reakcija, jer osetljiva koža intimne regije može drugačije da reaguje na hemikalije u sredstvima za održavanje higijene, a drugo, može doći i do iritacije vagine koja će dovesti do suvoće vagine kasnije. Ako imate potrebu da se operete, učinite to samo mlakom vodom.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

... koristite vlažne maramice za intimnu negu. Čak i ako niste preosteljivi na hemikalije, vlažne maramice, pa makar to bile i one za intimnu negu su "no-no" posle seksa. U suprotnom rizikujete iritaciju osetljive kože intimne zone, crvenilo i svrab.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

... utonete u san u seksi vešu. Pamučne gaćice su ok, ali bilo koji drugi materijal može da izazove alergiju. Posle seksa, koža je topla i vlažna od znoja, sperme, vaginalnog sekreta... Sintetički donji veš ne propušta vazduh, čime se stvara idealna podloga za razvoj gljivičnih infekcija i iritaciju osetljive intimne zone.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

... uskočite u toplu kupku. Iako ovo zvuči kao odlična ideja, kako biste se opustili posle dobrog seksa, imajte u vidu da će duži boravak u toploj vodi umanjiti sposobnost vaše kože da se odbrani od infekcija.

Šta treba da uradite? Mazite se sa partnerom. I uživajte. Seks nije "prljav", tuširanje može da sačeka...