PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KONAČNO OTKRIVENO! Evo zašto žene stenju tokom seksa!

Objavljeno: 17.11.2016 21:10Izvor: medio.rs

Od čuvenog filma "Kad je Hari sreo Sali" preko kultne serije "Seks i grad" do filmova za odrasle, nećete videti ženu koja u seksualnom zanosu ili u trenutku kada doživljava orgazam ne vrišti i ne stenje iz sveg glasa




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Tim stručnjaka pozabavio se ovom temom, pokušavajući da otkrije da li je u pitanju samo kinematografski prikaz ili zaista ima nešto u tom bučnom seksu, a tokom istraživanja su došli do zaista zanimljivog odgovora. 

U studiji je učestvovala 71 žena uzrasta od 18 do 48 godina a otkriveno je da čak 66% žena stenje kako bi ubrzale orgazam svog partnera dok 87% žena to čini kako bi se osećalo seksepilnije i moćnije. Pored toga, žene vole da budu glasnije u krevetu kako bi izbegle dosadu.

Logično, postavlja se pitanje da li onda žene stenju zbog i za muškarce ili ne?

- Ne postoji previše istraživanja na ovom području, ali je sigurno da smo bombardovani kroz medije sa tom idejom tog da je stenjanje povezano sa orgazmom i dobrim seksom - kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana.

Rekli bismo da je onda stenjanje mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo u tome nema ništa mudro.

- Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije slučaj - kaže autorka i tzv. seksualna terapeutkinja Peti Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kada je nešto dobro, a ne kada žele da prikriju ono što im se ne dopada ili kako bi se seks što pre završio. 

Komunikacija tokom seksa svakako je dobar način da žene dobiju šta žele ali čini se da su dame danas glasnije jer im je raznim televizijskim i medijskim sadržajima to nametnuto kao nešto što bi moralo da se radi. 

- Žene se uče da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, a one mogu učiniti i korak više pa tako postati učiteljice svom muškarcu - kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

INFORMER.RS