Seks s godinama mnogima postaje sve boljei. Mnogo je razloga za to, a stručnjaci za seks otkrili su za portal Marie Kler što se mijenja u raznim dekadama života...

Tridesete

Razina testosterona, koja je dosegnula vrhunac u dvadesetima, počinje opadati, pojašnjava seksologinja Laura Berman iz Čicaga. Uprkos tome, žene u tridesetim godinama života imaju češće orgazme. Savet stručnjaka je da ako niste eksperimentisali u dvadesetima, učinite to sada. To je ključ za održavanje vašeg seksulanog nagona, kaže Barbara Kisling, autorka knjige Seksual Heling.

"Moj seksualni život je u ovim godinama puno bolji nego ikada pre. Sada znam što mi paše i kako pomoći muškarcu da napravi određene stvari koje mi odgovaraju. Ponekad se još zapitam nakon seksa jesam bila dobra, ali shvatila sam da je to stvar samopouzdanja koje je ipak u tridesetima na puno većem nivou, ispričala je svoju priču 32- godišnja Nina.

Četrdesete

Žene u četrdesetima godinama češće se upuštaju u seksualne odnose od mlađih žena, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Oksigen Netvork. U ovom razdoblju života počinje se gubiti elastičnost vagine i orgazme je malo teže postići, ali to ne znači da nešto nije u redu, kako mnoge žene zaključuju. Situaciju će jednostavno rešiti malo lubrikanta, savetuju stručnjaci.

Pedesete

Ženama je ovo razdoblje kada su, kad je riječ o seksulanom životu, najslobodnije. Ne moraju strahovati od neželjene trudnoće, imaju dovoljno iskustva i znaju što hoće. Suvoća vagine u ovom razdoblju života je jedan od problema s kojima se mnoge žene susreću, ali seksualni život oba spola u ovom razdoblju života može biti intenzivniji nego ikada pre.

vecernji.hr