PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

HRANOM DO BOLJEG SEKSA: Ove namirnice će UZBURKATI STRASTI

Objavljeno: 04.12.2016 21:21Izvor: Kurir

Naša želja za seksom prizvod je specifičnih hemijskih reakcija u mozgu, koja nas pokreće i fizički i psihički.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Stručnjaci kažu da stoga, kao posledica viška ili nedostatka određenih stvari u mozgu, naš libido varira od visokog do vrlo niskog.

Zato se savetuje da jedemo određene namirnice koje mogu povećati našu seksualnu želju i poboljšati naš seksualni život. Ukoliko se ne možete opustiti (vagina vam je suva ili vaš partner ne može doživeti erekciju) verovatno vašem mozgu nedostaje acetilholin. U tom slučaju, jedite mahune, jaja i žitarice.

Ako ste nervozni tokom seksa i ne možete doživeti orgazam, nedostaje vam gama-aminobutrične kiseline. Jedite više žitarica i hrane bogate vlaknima kako biste povratili ravnotežu. Za bolji seks jedite i jabuke, koje sadrže feniletilamin, molekul koja vam pruža prirodan osećaj uzbuđenja. Crna čokolada i sir takođe spadaju u namirnice koje su bogate feniletilaminom.

Avokado sadrži vitamin B6, koji će vam pomoći povećati nivo testosterona i kalijuma i regulisati rad štitne žlezde.
Orašasto voće takođe spada u hranu za dobar seks, jer sadrže esencijalne masne kiseline. Posebno se savetuju bademi koji bude strast kod žena. Riba sadrži omega 3 masne kiseline, koje poboljšavaju protok krvi, a samim tim i seksualno uživanje.

Foto: Shutter