PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZA SVE MUŽEVE KOJI NE MOGU DA SHVATE: Evo ša znači biti majka koja NE RADI! Iskreno do srži!

Objavljeno: 18.04.2017 14:32Izvor: Kurir

Kristi je nezaposlena mama dvoje mališana, i dosta joj je komentara na račun majki koje ostaju kod kuće i "ništa po ceo dan ne rade", stoga je odlučila da im se obrati…
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kristi je muka od ljudi, posebno partnera, koji misle da to što ste kod kuće ceo dan, znači da ne radite ništa. Ovoj mami je dosta muškaraca koji misle da to što njihove žene ne odlaze na posao, podrazumeva da kuća mora da bude besprekorno čista, a ako nije, to znači da apsolutno ceo dan ništa nisu radile.

Partner ili prijatelji koji ovo misle zaboravili su samo jedan mali detalj, da su te žene i majke. I zbog toga Kristi ima jednu poruku za njih.

"Postoje muževi koji misle da je žena koja ne radi zadužena za sve kućne poslove. Ali zaboravljaju da ona kod kuće ima dete koje je povratilo po upravo obrisanom podu. Da je se dete upravo probudilo i opet rasulo igračke koje je ona pokupila pre pola sata dok je dete spavalo. Da je taman završila pranje sudova od doručka, a onda ih samo ponovo uzela iz cediljke da u njima sprema ručak. Da nije imala vemena da sedne i svoj doručak pojede dok jet opao, a kamoli da sedi ceo dan (kao što se priča). Zapravo, mame sede duže od 15 minuta samo ako im je beba na grudima i sisa, što i nije neki odmor. A pošto beba sisa na dva sata, to znači da i kada nešto počne da radi, mama mora to da prekine kada je vreme da beba jede.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Ona žudi za samo pet dragocenih minuta za sebe jer je ljubomorna na tih pola sada koje njen partner ima u kolima od posla ili kada se vraća sa posla, kada sluša muziku, bilo koju pesmu koja nije ‘Točkovi autobusa se vrte ukrug’. Ona odbrojava minute do trenutka kada će se njen muž vratiti kući kako bi imala sa kime da razgovara, a da odgovor budu reči koje razume, umesto bebinog gukanja. Njoj je potrebno da joj pričate. Sve. Svaki detalj vašeg dana, ma koliko nevažan on bio.

 

Tako da sledeći put kada kuća nije "pod konac" i kada vam je za večeru samo ugrejala gotovu hranu, pogledajte u vašu decu i setite se da je ona čitav njihov svet i da svaki deo kuće koji nije očišćen, takav jer je ona bila posvećena tim malim ljudima, koji su nahranjeni, koji su zbog nje srećni.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Poljubite je i pitajte šta možete da uradite za nju, jer iako ona nije izlazila iz kuče, ona je mnogo radila. Ali ona nije imala pauzu i nije imala pola sata za svoje misli, kao vi. Ako primetite da joj je kosa neuredna ili odeća prljava od ručka ili dečjih slina, pogledajte u prelepo osmehe vaše dece. Ne gledajte šta nije stigla da uradi, samo je zagrlite zbog svega onoga što ona jeste."

 

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

(Yumama/PopsugarMoms)