PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Evo šta boja očiju govori o muškarcu

Objavljeno: 16.10.2016 10:19Izvor: Telegraf.rs

Samo jednim pogledom, možete dosta da zaključite o nekome i to na osnovu njegove boje očiju. Evo i kako




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ne kaže se bez razloga da su oči ogledalo duše, jer signali očiju mogu  nam otkriti o čemu neka osoba razmišlja, a njihova boja može uticati na to kako doživljavamo muškarca sa kojim razovaramo. Zato sledeći put kada pogledate nekog muškarca, dobro razmislite može li vam boja očiju zaista dati neki uvid šta biste mogli da očekujete od njega.

Plave oči

Bilo da su pastelne ili intenzivno plave, ova boja očiju povezuje se s mladošću i nevinošću. Muškarci s tamnije plavim očima smatraju se strastvenijima, a svetloplave oči ukazuju da je nešto mirnije prirode. Istraživanja su pokazala da su ljudi s plavim očima manje agresivni i da imaju niže samopoštovanje.

Ali, to ne znači da su bledi i plavooki muškarci poslušni. Štaviše, oni su često vrlo koketni, s jako dobro razrađenom strategijom udvaranja. Najverovatnije je dobar u sportovima kao što je golf ili drugim aktivnostima koje zahtevaju planiranje. Zanimljivo, momci sa plavim očima preferiraju devojke sa plavim očima.

 

Foto-ilustracija: Foter/CarbonNYC [in SF!]

Smeđe oči

Mladići sa smeđim očima su nežniji, pouzdaniji i odaniji. Najčešća boja očiju povezana je sa većim samopouzdanjem i odlučnošću. To je ujedno i najčešća boja očiju.

Foto-ilustracija: Foter/Joni.Maccheroni

Zelene oči

Ova boja očiju daleko je ređa pojava nego smeđa ili plava boja, tako da se na muškarce sa zelenim očima automatski gleda kao na tajanstvene. Zelene oči nas asociraju na spontanost i maštovitost, a od njih očekujemo spontanost i sjajan libido.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Oči boje meda

Ovo je boja koja može da varira između zelene i smeđe, zavisno o svetlu, a kod nekih i zavisno o raspoloženju. Ova promenljivost povezuje se sa spontanošću i zabavom, a zelena komponenta je tu kad muškarac razotkriva svoju nestašnu stranu. Smeđa komponenta čini ovaj karakter otvorenim i pristupačnim.