PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Ako NE ŽELITE da umrete, prestanite SAMI SEBI da ponavljate ove LAŽI!

Objavljeno: 21.04.2015 00:09Izvor: Telegraf.rs

Kad gledamo druge, svi smo mi odlični kritičari. Međutim, kad smo mi sami u pitanju, vrlo smo skloni da ignorišemo jasne signale da radimo sve kako ne bi trebalo. Ali, ako se ne trgnemo na vreme, to nas može koštati čak i života!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Divno je kada je čovek u stanju da bude strpljiv, da bi nešto postigao u životu i kad, u teškim momentima, ume sam sebi da kaže “izdrži još malo”. Ipak, ako se pretera sa odlaganjem zadovoljstva, ponekad se čovek prekasno zapita “gde mi je prošla mladost? a što sam ja uopšte živeo?”.

Zato, da se nikad ne biste našli u ovakvoj jednoj situaciji,prestanite sebe da lažete i preduzmite nešto po pitanju sopstvenog boljitka – već danas!

Jednostavno ne mogu da smršam

Naravno da nije lako skinuti kilograme viška ali kada se to zaista i želi, ništa vam na put ne može da stane. Pritom, morate imati na umu da rizik od raznih oboljenja raste kako prelazite pedesete.

Takođe, s godinama je mnogo teže skinuti kilograme. U pedesetim vam je potrebno barem 200 kalorija manje nego u četrdesetim godinama.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Nikoga ne zanima kako izgledam

Zapravo bi samo jedna osoba trebalo da brine o tome kako izgledate, a to ste vi. Dakle, prava je istina da niko zapravo ne mari kako onaj drugi izgleda već se samo tako misli.

Svi su zapravo u razmišljanjima šta drugi misle o njima tako da vas niko i ne primećuje. No, vi morate da brinete o sebi. Oblačite se za sebe, sređujete se za sebe. I kada to budete radili samo za sebe, svi će to primetiti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images

Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images

Radiću dok ne padnem

Samo ukoliko imate sreće i ukoliko ste zaista srećni da imate stalno zaposlenje. No, zar vam i to nije dosadilo? Četrdeset godina borbe na poslu uz odgajanje dece, izdržavanje porodice, pomaganje roditeljima i živeći za kratak odmor na koji odete samo kad ga sebi možete priuštiti?

Mnogi ljudi planiraju da nastave da rade i nakon penzionisanja jer im je potreban novac. Zar zaista želite da završite na nosilima?

Stres, nervoza, papiri, posao

Foto: Flickr/ net_efekt

Nemam dovoljno novca za odlazak u penziju

Ovo je takođe laž koju sebi stalno ponavljamo. Pomoću jednog veoma jednostavnog trika možemo imati dovoljno za odlazak u penziju.

Pronađite način da budete srećni sa onim što imate sada. Jednostavno shvatite da možete da živite i sa manje novca i uradite to.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Ja sam jedini koji može da radi svoj posao

Jednoga dana ćete shvatiti, nažalost, da to nije istina. I te kako ste zamenljivi. Zbog ove laži se osećamo važnim.

Možete da prodate svoj poslovni projekat i napustite posao ali svet neće prestati da se okreće. Umesto što sebi pokušavate podići cenu, pokušajte poboljšati svoj doprinos svetu na drugi način.