PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Prvi put pred kamerama: Bjelogrlić klinac s puškom, a kad vidite Đurička istopićete se

Objavljeno: 17.02.2016 11:18Izvor: 24sata.rs

Dok holivudska deca glumci karijere upropaste viškom alkohola, droge i razuzdanim životom, u Srbiji to nije slučaj. Nikola Kojo snima od 13. a Nikola Đuričko je bio osnovac kada je imao debi na malim ekranim u okviru Dečjeg obrazovnog programa.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Prvi film koji je Nikola Kojo snimio sa nepunih 13 godina bio je "Rad na određeno vreme". Iako mnogi misle da je debi imao u Ludim godinama, Nikola je zapravo već imao glumačkog iskustva i gledali smo ga u "Igmanskom maršu" i seriji "Sivi dom".

 

Nikola ĐuričkoNikola Đuričko, Foto: printscreen youtube


Nikola Đuričko je 80-ih, kao i mnogi drugi glumci, bio u Radio grupi Mike Aleksića. Tada se pojavljivao u mnogobrojnim emisijama koje su emitovane u okviru Dečjeg obrazovnog programa. Jedna od njih je "Knjiga je da se čita".

Dragan Bjelogrlić se na filmu prvi put pojavio kada je imao 15 godina i to u "Boško Buhi" gde je tumačio lik mladog partizana i heroja Save Jovanovića Sirogojna.

Dragan BjelogrlićDragan Bjelogrlić, Foto: printscreen youtube

Samo šest godina kasnije upisao je FDU. Kako je kasnije rekao reditelj tog filma Branko Bauer mu je rekao da je na njemu primetio da mu je jedno oko uvek iza kamere, a to su mu kasnije govorili i drugi režiseri. Bjelogrlić je u osnovnoj školi bio plivački šampion, a u srednjoj matematički. Za ulogu u "Boško Buhi" su ga izabrali u Dadovu, a posle se priključio Radio grupi čuvenog Bate Miladinovića. Bata ga je iz iste izbacio posle godinu dana zbog nestašluka. 

Svetisalv Bule Goncić Foto: printscreen youtube

Svetislav Bule Goncić je verovali ili ne televizijski debi imao u reklami za vinjak.

 U staroj jugoslovenskoj reklami mali Goncić kupuje tati vinjak. Glumu je diplomirao dosta kasnije, 1982. godine u klasi Minje Dedića.