PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NE IDE U KAN Kusta: Odbili su moj film jer sam dobar sa Putinom!

Objavljeno: 17.04.2016 22:16Izvor: Alo!

Novi film Emira Kusturice "Na mliječnom putu" nije uvršten u program Kanskog festivala, a režiser pretpostavlja da se to dogodilo zbog njegovih dobrih odnosa s Rusijom.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Odbijanje da prihvati film na kojem je Kusturica radio četiri godine i u kome glavnu ulogu igra Monika Beluči žiri je obrazložio time što je film poslat nakon naznačenog roka, zbog čega njegovi članovi nisu imali vremena da ga pogledaju.

"Film je bio poslat, ali nisu ga čak ni pogledali. Ja to ocenjujem kao neku vrstu udarca ili plate zbog prijateljskih odnosa s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom", rekao je Kusturica za moskovsku Nacionalnu službu novosti.

Prema njegovim rečima, nikada ranije razlog za odbijanje učešća na festivalu nije bila činjenica da je film poslat posle naznačenog roka.

Dan posle objavljivanja spiska učesnika Kanskog festivala, Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održali su koncert u Parizu koji je počeo izvođenjem - ruske himne. Publika je odlično prihvatila ovu ideju, a mnogi su himnu slušali stojeći.

"Bio je to izvrstan koncert. Zbog čega smo odlučili da počnemo upravo od himne Rusije? To je lepo, ona nam se sviđa", rekao je producent Kusturice Mirko Radenović.

Kusturica je, inače, izjavio da želi da snimi film na ruskom jeziku i da iskoristi Krim kao prostor za snimanje, prenosi "Sputnjik".