PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

VREDE SVAKU PARU Ova vozila su rekorderi po broju pređenih kilometara! (VIDEO)

Objavljeno: 05.06.2017 19:20Izvor: Alo!

Studija "iSeeCars" obuhvatila je preko 13 miliona vozila proizvedenih od 1981. godine i potvrđuje ono što smo svi znali.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ameri najviše voze kamionete i SUV vozila.

Istraživanje je pokazalo na kojim modelima možete da najčešće pronađete brojčanik koji je izvrteo više od 200.000 milja, odnosno 320.000 kilometara.

S obzirom na to da su u Americi već decenijama najpopularniji upravo pik-ap modeli i njihove putničke varijante u obliku velikih SUV-ova ne čudi što je najviše "maratonaca" upravo među njima. 

Tako prvih sedam pozicija drže upravo ta robusna vozila.

Apsolutni pobednik je "ford expedition" čijih je 5,7 odsto primeraka prešlo više od spomenutih 320.000 km.

Sledi ga "tojota sequoia" sa 5,6 odsto te "ševrolet suburban" sa 4,8 odsto.

Sve do osmog mesta caruju moćni terenci, a prvi lični automobil nalazi se na 8. mestu.

Pogađate, dolazi iz "Tojote", a radi se o "avalonu" čijih 2,6 odsto primeraka odradi spomenutu kilometražu. Top 10 zaokružuju "tojota tacoma" i "honda accord". 

Očekivano, skupih evropskih modela nema ni u top 20. Najbolje pozicionirani evropski model je Mercedesova S klasa, 0,9 odsto S klasa u Americi vozi preko 320.000 kilometara, što je na nivou "subaru forestera". 

Prema ovoj studiji najviše pozicionirani terenci koji neretko služe i kao radna vozila godišnje prelaze oko 23.200 kilometara, što je oko 14 odsto više od američkog proseka. U prilog tezi kako se radi o pretežno radnim vozilima govori i podatak kako kamioneti na brojčaniku imaju po pravilu 37 odsto veću kilometražu od proseka. 

Studija nije uzimala u obzir cenu vozila, tip motora i dužinu vlasništva, već samo želi da pokaže kako pojedini modeli češće prelaze i više od 320.000 kilometara.