PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Osam neobičnih trikova za čišćenje automobila!

Objavljeno: 05.12.2014 09:22Izvor: Telegraf.rs

Donosimo vam nekoiliko predloga kako da održavate vaš automobil i da na veoma brz i lak način očistite svog metalnog ljubimca




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Čišćenje automobila nije najzahvalniji posao, jer se vaš metalni ljubimac brzo i uprlja nakon izlaska na ulicu. Ponovno čišćenje zahteva odvajanje vremena i novca, kao i izlaganje raznim hemikalijama. Ipak, određene tehnike vam mogu pomoći da malo smanjite troškove i da vam automobil ostane duže čist.

Donosimo vam osam neobičnih trikova da na brz, jeftin i jednostavan način očistite svoj automobil.

Regenerator za kosu

Operite svoj automobil regeneratorom za kosu koji u sebi sadrži lanolin. Vaš automobil će izgledati kao da ste ga upravo izglancali voskom.

Koka kola

Nakon obilnih kiša, stakla na autu, a najčešće vetrobransko staklo, budu prljava od prašine. Staklo polijte koka kolom, ali vodite računa da starim peškirom ili krpom zaštitite ostatak automobila. Soda iz soka će ukloniti sve nečistoće pa čak i one najtvrdokornije. Nakon toga, stakla isperite čistom vodom.

Votka

Kada vam nestane tečnosti za brisače napravite sledeću kombinaciju: u bocu naspite tri čaše votke (najjeftinije koju možete da pronađete), četiri čaše vode i dve kašike tečnosti za suđe. Zatvorite flašu, dobro promućkajte te naspite u posudu u kojoj se nalazi tečnost za brisače.

Tečnost za čišćenje stakla

Iskoristite tečnost za čišćenje stakla kako biste očistili prednja svetla. Našpricajte ih ovom tečnošću i dobro istrljajte starim najlon čarapama. Svetla će izgledati kao nova, a vi ćete se osećati sigurnije u vožnji.

Vlažne maramice

Za brzo čišćenje stakla na vašem automobilu upotrebite obične vlažne maramice. Njih možete iskoristiti i za čišćenje kontrolne table.

Higijenski ulošci

Ako vam je nestalo tečnosti za stakla, upotrebite higijenski uložak. Jako pritisnite i dobro istrljajte prednje i zadnje vetrobransko staklo. Bićete oduševljeni rezultatom.

Amonijak

U litru vode dodajte 60 ml amonijaka i smesu ubacite u plastičnu bocu sa rasprišivačem te je držite u automobilu, jer je odlična za pranje vetrobrana i prozora. Čim vetrobran počne da se prlja, dobijeno sredstvo nanesite. Nakon toga vjtrobran prosušite mekanom krpom ili papirnim ubrusima.

Soda bikarbona

Napravite prirodno sredstvo za pranje automobila na sledeći način: u kanister od pet litara stavite 100 grama sode bikarbone i pola šolje tečnosti za sudove. Ostatak kanistera napunite vodom. Vodu ne sipajte pod jakim pritiskom, jer će tečnost za sudove zapeniti i izaći van kanistera. Zatvorite kanister, dobro protresite i ostavite da odstoji. Sledeći put kada budete prali automobil, u kantu naspite jednu šolju ove mešavine i dodajte mlaku vodu. Dobro promešajte i vaše sredstvo za pranje automobila spremno je za upotrebu.